tisdag 30 september 2008

KAMPANJ mot Cancer







































Nu startar jag upp en Nu Kampanj. Oktober månad brukar gå i bröstcancer tecken, den rosa månaden, och jag hade tänkte hjälpa till att samla in pengar, är ni med?



Jag har gjort "Rosa" armband , Dom kostar 80:- & ALLA* Pengar går till cancerfondens satsning Rosa Bandet
Dom finns just nu i 2 olika utseenden, 1 armband med 6 mm svarta pärlor med 2 rosa 8 mm pärlor, 1 armband med 6 mm svart pärlor & 1 rosa 6 mm pärla...

Lite om Rosa Bandet

Rosa Bandet har blivit den internationella symbolen för kampen mot bröstcancer.Det rosa bandet används av bröstcancerorganisationer över hela världen, inte minst under oktober månad. Det är den internationella bröstcancermånaden för att sätta fokus på bröstcancer, öka medvetenheten och kunskapen om sjukdomen och samla in pengar till forskning och till stöd för verksamhet för bröstcancerbehandlade.
Rosa Bandet har sitt ursprung i USA liksom oktober som bröstcancermånad. Initiativtagare är kosmetikföretaget Estée Lauder. I Sverige introducerades Rosa Bandet 1994 av Estée Lauder-företagen. BRO driver sedan dess Rosa Bandet oktoberkampanjen i Sverige med stöd av Estée Lauder.
2003 fick kampanjen sitt genombrott i Sverige då Cancerfonden och olika företag började engagera sig. Rosa Bandet har sedan dess vuxit i aktiviteter.

text lånat från Cancerfondens hemsida

*Med ALLA menas att rubb och stubb går till Rosa Bandet, Jag tar inget för matrial kostnader, frakt eller andra utan ALLT varenda krona skänker jag.:-)